Op vakantie met de hond.


Eerst even iets over ons. Met twee honden, een Duitse Herder en een Labrador was het altijd moeilijk een leuk vakantie adres te vinden waar onze viervoeters net zo welkom waren als wij.
Hadden we eenmaal een adres dan was de auto beladen met manden, dekens, bakken, handdoeken om ze af te drogen, extra riemen en de vele kilos voer die ze tijdens de dagen verorberden. Op het vakantie adres aangekomen was het zoeken naar leuke eetgelegenheden tijdrovend en teleurstellend. In veel restaurants ben je nu eenmaal met grote honden niet altijd welkom.
Na onze laatste vakantie besloten wij alles in Nederland op te geven en ons huis te verkopen om in de Ardennen een heerlijk vakantie adres voor de honden en hun baas te creëren.
In Devantave hebben wij een fantastisch huis gevonden wat tevens een perfecte ligging had voor hondenbezitters. Hier zijn wij ons Bed and Breakfast begonnen met de naam "Domaine du Chien". Vanuit ons huis kunt u dan ook overal de bossen in lopen en vindt u uitgestippelde wandelroutes door de bossen, weilanden en langs en over beekjes.

Wat bieden wij de hond.

Een heerlijke warme mand voor in de winter en koel voor in de zomer.
Water en etensbakken op standaard. Een sprei voor op het bed om nog dichter bij de baas te kunnen liggen. Een welkomst pakket bij aankomst om iets te doen te hebben als de baas moe is van de auto rit. Een tuin om voor het ontbijt de behoeften te kunnen doen. Deze biedt tevens onbeperkte graaf mogelijkheden om eventueel verveling te voorkomen wanneer de baas uit moet rusten van een wandeling.

Wat bieden wij de baas.

In onze Bed & Breakfast bieden wij een gezellige kamer met boxspring, zitje en een eigen toilet en badkamer. Een heerlijk ontbijt met zoveel mogelijk biologische- en streekproducten. S’avonds kan men genieten van een gastenmaaltijd ook deze bestaat weer uit biologische- en streek producten. Natuurlijk houden wij rekening met uw persoonlijk wensen. Ook vindt u in ons restaurant een koelkast met frisdranken e.d. en een koffie apparaat, zodat u gedurende de dag bij ons ook het één en ander kan gebruiken. Verder bieden wij u bij aankomst een drankje en liggen voor u poepzakjes in de receptie om de eventuele ontlasting van uw viervoetige vriend(in) in de tuin op te ruimen. Ook een handdoeken pakket voor de honden kunt u huren.

Wat is er te doen voor uw hond.

Wandelen, zwemmen wanneer de temperatuur van het water het toelaat. Spelen in de tuin.

Wat is er te doen voor de baas.

Wandelen, mee zwemmen of pootje baden en zitten in de tuin.

Verder bent u op 15 minuten rijden bij ons van La Roche. U kunt hier winkelen en ook vindt u vanuit La Roche 250 km. uitgezette wandelingen voor wandelaars en even zo veel fietsroutes.
Hotton is op 10 minuten rijden. Hier kunt u de grotten bezoeken, deze hebben kort geleden een nieuw toeristisch circuit gekregen, die drie keer langer en twee keer dieper is. Met een lift kunt u terug keren naar de oppervlakte. Ook vindt u hier een gezellige winkelstraat met restaurantjes en prachtige winkeltjes.
Durbuy is het kleinste stadje ter wereld. Het oude hart van de stad is uniek en biedt u een korte wandeling door een doolhof van middeleeuwse steegjes, met winkels voor vele hebbedingetjes.
Ook niet ver bij ons vandaan vindt u Samrée, dit is een favoriet langlaufgebied. Er valt hier bijna twee maanden per jaar sneeuw.
En Baraque de Fraiture is in de winter een ski en langlaufgebied. Er zijn hier vier sleepliften en afdalingen van een kilometer. Ook is er een mogelijkheid om sneeuwscooters en quads te huren. Bij ons vandaan loopt een prachtige wandeling naar Baraque de Fraiture.