De omgeving:

Ardennen: natuur, cultuur en actie in een bijzonder omgeving

In de Ardennen kan men zonder ver te reizen een bijzondere vakantie vieren. De natuur is heel gevarieerd en bied verrassende en fraaie uitzichten. De kans dat u tijdens een wandeling reeŽn, edelherten of een kolonie wilde zwijnen tegen komt is hier nog steeds groot.
Voor de actieve vakantieganger zijn er genoeg mogelijkheden voor het sportieve element. Met name het beklimmen van rotswanden, kanovaren en het verkennen van het landschap per mountainbike. Wandelfanaten komen aan hun trekken in de uitgestrekte en relatief dunbevolkte heuvel en bosgebieden.

Devantave

In dit dorp vind u onze tot Bed and Breakfast verbouwde Ardense boerderij.
Het dorp Devantave is gelegen boven aan de vallei van de Ourthe, op 380 meter hoogte. Het is omringd door prachtige bossen en valleien.
In de onmiddellijke omgeving kan je diverse wandelroute's lopen langs bewegwijzerde en onbewegwijzerde paden. Deze laatste voor wandelaars met een uitstekend richtingsgevoel. Men kan hier dan ook nog uren dwalen zonder een mens tegen te komen.

Vanuit Devantave bent u in 10 minuten rijden al in La Roche. Ook de bekende grotten van Hotton liggen bijna op loopafstand. En voor een bezoek aan het kleinste stadje ter wereld Durbuy is het 20 minuten rijden.
Ook Langlaufers kunnen hier hun hart op halen op 7 km ligt Samrťe waar je in de winter kunt langlaufen en iets verder ligt de Baraque de Fraiture met ski- en langlaufpistes.

Bezienswaardigheden:

La Roche

La Roche biedt u een grote keuze aan activiteiten zowel sportief als op cultureel gebied. De 250 kilometer uitgezette wandelingen voor wandelaars en fietsers en 20 kilometer voor afvaarten van de Ourthe zullen de sport en natuurliefhebbers tevreden stellen.

Hotton

De grotten van Hotton zijn de enige toeristische grotten van het land die in hun geheel geklasseerd zijn door de Koninklijke Commissie van Gebieden en Monumenten. Kort geleden hebben de grotten een nieuw toeristisch circuit gekregen die drie keer langer en twee keer dieper is. U kunt naar de oppervlakte terugkeren per lift (35 meter).

Durbuy

Het "kleinste stadje ter wereld".
Het oude hart van de stad is een niet te missen uniek plekje. Een korte wandeling door een doolhof van middeleeuwse steegjes heeft een charme die niemand onberoerd kan laten.

Samrťe

Samrťe is een favoriet langlaufgebied, statistisch valt hier de meeste sneeuw. Het gemiddelde tussen 1985-1987 viel er 54 dagen per jaar sneeuw op de grond van Samrťe en 29 dagen met meer dan 10 cm sneeuw.

Baraque de Fraiture

Hier kunt u skiŽn en langlaufen, er zijn 4 sleepliften, lengte van de afdalingen 2 kilometer met een hellingpercentage van 15%, de langste afdaling is 1000 meter. Ook is er een mogelijkheid voor het huren van sneeuwscooters en quads.